HASADIMIZI YAPTIK, BALLARIMIZI SATIŞA ÇIKARDIK.
Bismillah.
Bir bal sezonu daha geldi ve ballarımızı hasat ettik.Elhamdulillah kazasız belasız geçti.Sezon kurak geçtiğinden geçen yılın hemen hemen yarı verimini alabildik.Alanda verende Allahtır,bize düşen teslimiyettir.


Süzülecek petekler işletmede sıralarını bekliyorlar.Bu sezon elektrikli süzme kazanı kullandım,arıcı arkadaşlarıma tavsiye ederim.Gerçekten büyük bir kolaylık sağlıyor.

Balın rengi bu sezon biraz daha kapalıdır.

Arıcılığa başladığımdan beri,markalaşmak ve ürettiğim ürünü etiketle piyasaya sürmek hedefim idi.Elhamdulillah hedefime ulaştım.Türkiyede işi bilmeyen memurların yüzünden bu tür çalışmalar hep sekteye uğramıştır,bunun bir an önce düzeltilmesi gerekir.
Balın rengi bu sezon biraz daha kapalıdır.

Polen,ülkemizde çok az tüketilen ve besin değeri çok yüksek bir arı ürünüdür.Malesef biz arıcılar bile yeterince tüketmiyoruz.
Her sezon yaptığım gibi hemen hemen her bir kovana ''karakovan balı'' için ikişer kasnak bulunan bir er çerçeve veririm.Bazı insanlar petekli bal tüketmeyi seviyorlar,bende onlara karakovan balını tavsiye ediyorum.Aslında bal süzme olarak tüketilmesi gereken bir üründür ama,zevklerin önüne bazen geçemiyoruz.
Hasad döneminde çok değerli bir ziyaretçim vardı,kendisi Hama lı bir kardeşimiz.Savaş çıkmadan önce tıp 5.cı sınıfta okuyordu,savaş çıkınca belli bir süreçten sonra Türkiye ye gelmek zorunda kaldı.Bizi ziyaret etmesi ziyadesi ile bizi sevindirmiştir.Rabbim bu savaş sürecinde suriyeli kardeşlerime bir çıkış kapısı bir kurtuluş nasip etsin.

Arıcılıkta misafirde çalıştırılır.Misafir arıların suyunu doldurmak zorundadır.;))
Yorumlar