Kayıtlar

Haziran, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

BAL AKIMI ERKEN BAŞLADI.

Resim
Buralarda gerçekten çok ilginç ve güzel çiçekler bulunur.Çoğunun isimlerini bilmiyorum.Bu çiçekleri tanıyan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Geçen sezon bu zamanlarda daha bal akımı başlamamıştı,bu yıl erken başladı ve şu an bal akımı başlamış bulunmaktadır.İnşaallah bereketli bir sezon geçiririz. Kuşburnu (şilan) ağaçı ve çiçeği. Şu çiçeği ilk kez gördüm,her gözeneği şıra doludur. Bu çiçeğide buralarda ilk kez gördüm çok az sayıda var. Evet artık ballıkları üste atmaya başladık. Arkadaşlar ben düşündüm taşındım,arıları şerbetliklerde sulamaya karar verdim.İlk günden böyle üşüştüler,şimdilik benim bildiğim kadarıyla çok güzel bir cözüm,ama yinede hesap etmediğim bir zararını tesbit eden arkadaşlar varsa lütfen uyarsınlar. Ufak ruşetlerim artık düzene girdiler içlerinde çıkmış ve döllenmiş analar hazır haldeler.

EVET ARTIK KÖYDEYİZ.

Resim
Her taraf yemyeşil olmuş,çiçekler artık bal vermeye başlamış.Yukarı taraflar soğuk olduğu için biraz geç çiçeklenir.Bizim için daha iyi olur. Buralarda üçgül çoktur. Ortağın düldülü.İşlerimizi hep onunla yapıyoruz,yani hem elimiz hemde ayağımız olmuş. kellehamo Köyünün mezarlığı. Geçen sezon yukarıya yani köyün üst tarafına bırakmıştık kovanları,havalar soğuk geçince fazlada bir randıman alamadık,bu sezon birde aşağıyı deneyelim dedik. Evet aşağıda mezarlık var ve bizde mezarlığın yanına bıraktık,ölümle yaşam bir arada olacak,bal alırken fazlada kendimizi kaptırmamak için bazen dönüp mezarlığa bakmamız gerekecek.

ARTIK KELLE HAMO KÖYÜNE YOL GÖZÜKTÜ.

Resim
Bu pazar,akşam üstü şöyle bir köye çıkalım dedik.Maaşallah şimdiden hertaraf öyle güzel çiçeklenmiş'ki hemen önümüzdeki birkaç gün içerisinde kovanları buralara getirmeye karar verdik. Buralarda bu çiçeğe kurt kulağı denilir.Çok harika bir görüntüsü var. Son 3-4 gündür aniden sıcaklar bastırınca böyle ortalık şenlenmiş.Daha önce hemen hemen her gün yağmur yağıyordu. Güvercin yavru çıkarmış.Çok'ta şirinler. Kent ormanı artık çok sıcak olmaya başladı,arılar fazlada çalışamıyorlar.Artık serin yaylaları istiyorlar.