BİR ACEMİYE OĞULA MEYİLLİ ARI KOVANLARI VERİLİRSE NE OLUR.?!!!

Birazdan güneş yükselecek ve gün arılar için tekrar başlamış olacak.





Şu sarı halkalar ne kadarda belirgin ve zarif kılıyor arıyı.Bazı kovanlarda bu çeşit arılar daha fazladır.


Butün kovanların düzenli günlüklerini tuttuğum halde bu kovanım hep gözden kaçmış,açtım baktım sadece birkaç adet erkek kapalı yavru var,onun haricinde kapalı yavru hiç yoktu petekler bal ve polen dolu,iki adet kapanmış ana memesi vardı bende bozmadım bakalım ne çıkacak.

İnsan acemi olunca bu iş çok zor oluyor.Artık ana memeleriyle başedemeyecek duruma geldim.Ustaların yardımına ihtiyacım var.İnşaallah bu kadar çok oğula gitmeyi sevdikleri gibi bal getirmeyide seviyorlardır.Bari ordan kendilerini affettirsinler.
Birkaç zayıf kovanım hariç diğerlerine ballıklarını attım bazıları herhalde ikinci ballığıda isteyecek öyle görünüyor,bazı kovanların kapalı yavrusu çoktur onlarda çıkarsa iyi bir güç elde ederler.Buralarda temmuz ayında bal toplanır diyorlar,kovanlara bakılırsa akım başlamış sayılır,rabbim bizim için hayırlı kılsın.

Yorumlar

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki…
arıcılıkta başarılar
AHMET GÜLEN dedi ki…
Allah razı olsun taşkın bey,Rabbim sizlerede başarılar nasip etsin.
merhabalar.. konuyu biraz geç gördüm .. o erkek arı gözü olan kovanı ne zaman tekrar inceleyebilirsiniz.._? anlatmanıza göre kovanınız uzun süre anasız kalmış ve yalancıya kaçmış eğer kovanda kapalı işçi arı gözü yoksa sadece erkek arı yavru gözü ve normal gözlerde birden fazla yumurta varsa o kovanı kontrol edin ve eğer koloni güçlüyse yakın bir kovanla birleştirin derim .. o ana arı gözleri çok büyük ihtimalle işçi arının yumurtladığı dölsüz yumöüurtalardan çevrilmiştir ve ana olmayacaktır .. koloniniz sönmeden kalan arıları diğer bir kovanla birleştirin.. bu arada polen ve bal getirisi yüksektir çünkü o kolonide uzun zamandır yavru bakılmadı. o ballı polenli çerceveleri gelişmekte olan hızlı gelişmesini istediğiniz kolonilereye vererek değerlendirebilirsiniz..
saygılarımla
AHMET GÜLEN dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AHMET GÜLEN dedi ki…
Hüseyin bey,ilginiz için çok teşekkur ederim.perşembe günü sorunlu olan o kovana baktım,tek bir meme kapalı halde duruyor sanırsam bugun yarın çıkacak şekile gelmiş.Geçen gün sağolsun bir arkadaşta bakmıştı ve ananın felçlı olduğunu söyledi,ben görmemiştim.Demekki artık ana iş yapamaz durumuna geldiğinden kendilerine ana üretmeye karar vermişler.Bilgi ve tecrubelerinizi bizlerden esirgememenizi sizden rica ediyorum çünkü ben bu işte acemiyim.Allaha emanet olun.
ahmet bey sitenizi takipte briaz geç kalıyorum.. anlattıklarınza göre sadece bir kaç erkek gözü ve bir tek ana memesi varsa o mme iş yapmaz çünkü isizn kovanınız yalancı ana denilen durumda sizin koloninizde hiç bir şekilde kapalı işçi arı gözü yoksa vede eger petek gözlerine baktığınıda birden fazla yumurta gördüyseniz o koloni anasını kaybedeli çok zaman olmuş demektir .. o ana memesi muhtemelen işçi arının yumurtladığı dölsüz yumurtadan çıkan erkek arı larvasına sahip bu sebeble şize önerim o kovanı güçlü bir koloni ile birleştirin.. elimden gelen he rkonuda yardımcı olmak isterim saygılarımla

Bu blogdaki popüler yayınlar

BALIMIZIN TAHLİL SONUÇLARINI DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ.

2016 İLKBAHARIN İLK ÇİÇEKLERİ

2018 YILI BAL HASADI.