ARILARI ŞEHİRE İNDİRDİK.

Şimdilik 50 kovanla başladığımız 2009 sezonunu bitirmiş olduk,acemiliğimize ve arı ırkının hırçınlığına ve birde havaların çok yağmurlu çok soğuk geçmesine rağmen Allaha şükürler olsunki 500 küsür kilo bal ve artı 5 adet kovan ile sezonu kapattık.İnşaallah kışıda kazasız belasız geçirip tekrar bal sezonuna ulaşırız.
Geçen gün dağlara kar yağdı ve havalar aniden soğumaya başladı.
Arıları aşağılara yani sıcak yerlere indirmekte biraz geciktik ama çok şükür
kazasız belasız 02/10/2009 tarihinde aşağıya indirebildik.

Arılara bir yer bulmakta çok sıkıntı çektik,kimse bize yer vermeye yanaşmıyordu,bu yıl buralarda 1 kişi arı sokmasından öldü ve bundan dolayıda insanlar çekiniyorlar.Halbuki bildiğim kadarı ile sarı arıların sokması ile ölüm gerçekleşmişti,hem ölenin arı sokmasına karşı alerjisi'de varmış.Normal kontrollerim sırasında bazı günlerde yaklaşık 20-30 arı sokmasına maruz kalıyordum ve fazlada bir rahatsızlık duymuyordum.

Aslında bu arı ırkında hırçınlık var birazda ondan dolayı fazlada evlere yakın bırakmak istemiyorduk,neyse çok şükürki bir arkadaş kendi bahcesine bizi kabul etti,kendisinden allah razı olsun.Bu pazar birkaç kovanın ağzını açıp kontrol ettim çok az günlük var,bakalım biraz daha şurup verirsek belki dahada iyi olur diye düşünüyorum.

Yorumlar

İlhami Uyar dedi ki…
Sayın Gülen,yaptığınız işin neticesinde memnun olmak ve başarılı olmak elbette sevindirici ,bundan sonrası içinde Allah gönlünüze göre versin diyor ,çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki…
selamlar
çok güzel görünüyorlar
ığdırda arıcılığın geliştiğini görmek biz sevindiriyor
inşalalh dahada artar
başarılar
AHMET GÜLEN dedi ki…
Sayın ilhami bey ve sayın taşkın bey,sizin bu ilgi ve alakanız gerçekten beni sevindiriyor.Güzel dua ve dileklerinizin faslasıyla sizler içinde olmasını cenabı Allahtan dilerim.Allaha emanet olun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BALIMIZIN TAHLİL SONUÇLARINI DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ.

2016 İLKBAHARIN İLK ÇİÇEKLERİ

2018 YILI BAL HASADI.