BAL SEZONU BİTTİ.

Evet geldik sezonun sonuna,birkaç ufak tefek sorun dışında,Allaha şükürler olsunki herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadık,özellikle kellehamo köyü sakinlerinden çok memnun kaldık.Allah onlardan razı olsun.
Bu sezon,bal akımı güzel başladı fakat aniden durdu ve yağmursuz bir yaz geçirdik,yağmur yağmayınca çiçekler hızla kurudular. Dolayısıyla hasıla kovan başına 10 kilonun altına düştü.
Bizler yinede azda olsa hayırlı bir sonuç Allahtan istediğimizden halimize binlerce kez şükür ederiz.
Sezon başında da mezarlık ile ilgili birkaç cümle yazmıştık.Şunu iyice anlamak gerekirki;Bal sezonu ve sonbahar gelişi,aynen hayatı yaşarken elde ettiğimiz ameller ve hayatın sonunda bize gelecek olan ölüm ile çok benzeşmektedir.Şu fotoğraftaki taplo o kadar çok şey anlatırki.Rabbim tüm müslümanlara islam üzere son nefesini verebilmeyi nasip etsin.Amin.

Bal hasadından sonra,varrova ile mücadelemizide yaptık.İnternetten sipariş verdiğim forbeevar adındaki bu ilaçın formik asit karışımından elde edilmiş olduğunu öğrendim.Veteriner hekim tarafından,organik olduğu ve asla balda kalıntı bırakmadığı söylenildi .Ben resimdeki gibi iki kez, birer hafta ara ile uygulama yaptım ve sonuçtan memnun kaldım.Yani varrovası olan kovanlarda,varrovalar kovanın altına dökülmüşlerdi.
Buradan özellikle tahlil yapma imkanına sahip olan veteriner abilerime ve kardeşlerime sesleniyorum,baytıcol ilacı varrovayı çok güzel döküyor ama balda kalıntı bırakıp bırakmadığını bilemiyoruz bu konuda bir tahlil yapabilseler biz arıcılar için çok ucuza mal olacak bir varrova ile mücadele yolunu açamış olurlar. Bana kargosuyla birikte 90 tl ye mal olan bir tedavi,baytıcol olursa ya 17 yada 18 tlye mal olacaktır.
Her yer iyice kurudu.Geçen sezon bu dönemlerde çiçekler halen canlı idiler.

Yorumlar

İlhami Uyar dedi ki…
Sayın Bilen bu yıl geçti artık tüm umutlar önümüzdeki yıla kaldı,hayırlısı olsun.Sorunsuz bir kış sezonu geçirmenizi dilerim.
AHMET GÜLEN dedi ki…
İnşaallah sizlerde sorunsuz bir kış geçirirsiniz.Arıcıların birde kışın sıkıntıları olur,inşaallah bütün arıcı kardeşlerim iyi bir kış geçirirler.
Adsız dedi ki…
sayın ıgdılı kardeşim en ucuz varoa mücadelesi sayın mehmet yüksel kardeşimi yaptıgı asitlerle mücadeledir kal saglıcakla
AHMET GÜLEN dedi ki…
Doğrudur kardeş bende o kanıya vardım ve sipariş verdim.İnşaallah bundan sonra formik asit ile varova mucadelesi yapacağım.İlginiz için teşekkürler.
http://www.beyazkovan.com/content/view/105/1/

baytikol hakkında muhteşem bir yazı sağolsun muhteşem bey.. ellerine sağlık.. abi formik vve ocsalic asitleri döneminde uygun şekilde uygula.. biraz çaba gerektirir belki azıcıkta çok para ödersin( pahalı değil ama ucuz diye satılan zehirlere oranla fiyatlı) bensenden aldıgım balı tattırdığım arkadaşlarım hayran kaldı.. çoluk çocuk yiyebilirmiyiz hüseyin dediklerinde evet çünkü aldıgım insan organik asit kullanıyor diyebiliyorum.. sakın olaki sağdan soldan duyduğumuz ilaçları kullanmayalım .. zararsız olduklarını bildiğimizi bile bal hasatdı sonunda ve önerilen dozu aşmayarak kullanalım.. balımızı zehir etmeyelim ..her konuda yardıma hazırım saygılarımla
AHMET GÜLEN dedi ki…
Afiyet bal olsun hüseyin kardeş.Bende öyle karar verdim zaten,inşaallah bundan sonra organik ilaçlar kullanmaya çalışacağım.İlgin için çok teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BALIMIZIN TAHLİL SONUÇLARINI DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ.

2016 İLKBAHARIN İLK ÇİÇEKLERİ

FORMİK ASİT UYGULAMASIN'DA GÖRÜLEN ZARARLAR.