2011 sezonu

Allaha hamdu senalar olsun'ki 2011 ilkbahar dönemini güzel bir şekilde arılar ile birlikte yaşıyoruz.Herne kadar blogları yasaklayıp biraz canımızı sıktılarsa'da çok şükür o sorunda ortadan kaldırıldı.
Bu sezon ağaçlar çiçeklerini en güzel şekilde sergiliyorlar,çok şükür don olayı olmadı.Özellikle arılar kayısı dan çok güzel polen topladılar.
68 kovan ile girdik kışa 48 kovan ile çıktık ilkbahara.Ben sorunu azçok  tahmin edebiliyorum
özellikle geçen sonbaharda anaarı'lar pek yumurta atmadılar.Dolayısıyla genç nufus oluşmadı ve ilkbahar ile birlikte kovan sönmeleri oluştu.Bu kış özellikle ballarını çok bırakmıştım,ama dediğim gibi genç nufus olmayınca birkaç kovan az nufustan dolayı yeterince ısınamadılar.Sönen kovanların bir kısmıda anasız kalmaları sonucunda oluştu.Erkekleşen kovanları hemen dışarı çırptım kendilerine yeni kovanlar buldular.
İlkbahar bakımı'nı çok güzel yaptık bütün kovanları pürmüz ile temizledik.Ayrıca varrova içinde formik asit uygulaması yaptım.Sonbaharda formik asit kullandığımdan pek varrovaya rastlamadım.

Kayısı ağaçları çiçeklerini döktüler sırada şu an vişne kiraz ve armut var onlar şuan çok güzel bir şekilde çiçeklerini açmışlar.

Anneciğimin bana hediye ettiği tavuğu kuluçkaya yatırmıştık.Çok şükür 9 adet civciv çıktı.Çok şirindirler.

                                        Bütün canlıların ilk görüntüleri ne kadar'da güzel olur değilmi.

Yorumlar

Abdullah Bulca dedi ki…
Yeni sezon inşaallah gönlünüze göre olur Bu arada civcivlerinizde hayırlı olsun :)
AHMET GÜLEN dedi ki…
Güzel duanız için teşekkür ederim.İnşaallah sezon hepimiz için bereketli olur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BALIMIZIN TAHLİL SONUÇLARINI DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ.

2016 İLKBAHARIN İLK ÇİÇEKLERİ

2018 YILI BAL HASADI.