ARILARI KENT ORMANINA TAŞIDIK.

Kovanları bu pazar kent ormanına taşıdık.Kent ormanı yine bütün güzelliklerini sergilemiş bizi bekliyordu.Bizi istemeyen ve hoş karşılamayan sadece çalpala köyü muhtarı Ali bey idi.
                                              
                                              
Tarım müdürlüğünden,çevre ve orman müdürlüğünden izin almamıza rağmen en az 7 km uzaklıkta bulunan çalpala köyü muhtarı bize zorluk çıkarmakta büyük bir zevk aldı ve kovanları bıraktığımız yerden kaldırttı.
Bizler gereken yerlerden,kovanları,tel örgünün hemen dışına koyulmak şartıyla izin almış ve o şekilde kovanları yerleştirmiştik.Tam kovanların ağzını açacaktıkki Muhtarın aza'sı bize yetişti ve hemen cep telefonuyla muhtara büyük bir suçu ihpar etti.Kendisi'de arıcılık yapan aza Nerman bey,sağolsun bizi oradan kaldırtmak için elinden geleni ardına bırakmadı.




Ne yapalım,elimizden bişey gelmeyince bizlerde kovanları 1 m geriye aldık yani tel örgünün içerisine.Tabi nerman bey dururmu hemen orman bekçisini gönderdi sağolsun.
Allahtan bekçi genç idi ve ben herzaman söylerim,şimdiki gençlik anlaşma ve uzlaşmada ihtiyarlardan daha iyidirler.Durumu anlattık oda sağolsun ses çıkarmadı.Evet hasılı kelam herne kadar ondan sonra birde mangal yaktıysakta,günümüz biraz sıkıntılı geçti.
Genç ormanımız hızla büyümekte,özellikle ilkbaharda arılar için çok güzel oluyor buralar.Tabi eğer sıkıntı veren insanlar olmazsa.
Burada arılar özellikle ermenistan tarafına doğru çalışır.Ermenistan tarafı güneşi alma noktasında daha iyidir ve çiçekleri biraz daha erken açarlar.Ayrıca birde aras nehrinden su alırlar arılar.
                                                             
Üç arkadaşın üç arkadaş olan oğulları.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BALIMIZIN TAHLİL SONUÇLARINI DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ.

2016 İLKBAHARIN İLK ÇİÇEKLERİ

2018 YILI BAL HASADI.