ARKADAŞLARI ZİYARET ETTİK.

Geçen günlerde arkadaşları ziyaret ettik.Sağolsunlar bizi çok iyi karşıladılar.Akşam vakti kurulan mangalın zevkide bambaşka oluyor.

Ahmet bey,yusuf bey ve muhsin bey birkaç yıldır hep birlikte arıcılık yaparlar.Kovanlarını hep bir arada tutarlar.Aslında arıcılık ta büyük bir kıskançlık ortamı var ama bu üç arkadaş o kıskançlığa fırsat vermiyorlar.
   Bu arada ince gömlekle gelmişim,üşüdüğümden bana battaniye verdiler.Çay içince  biraz kendime geldim.Hem de semaver çayı oh deymeyin keyfimize.
Yusuf bey arılara su getirecek hazırlığını yapıyor.



Arıcılar kampı,aslında arıcılık kadar yorucu işte yoktur,arıcılık kadar zevkli işte yoktur.
Ne kadar yorulursanız yorulun,yeşilliğin üstüne şöyle bir uzanıp işten gelen arıları seyre daldınızmı,o anda bütün yorgunluğunuzu unutuveriyorsunuz.
                                         Ahmet bey kara kovanı hazırlıyor.
Iğdırımızda kara kovan balını tüketen çoktur.Aslında kara kovanı yaparken bana göre dikkatlerden kaçan bişey var,yanılıyorda olabilirim.Kara kovan yapacak arı cinsini iyi seçmek gerekir,her arı ırkının ördüğü mum aynı değildir.Onun için özellikle kara kovan ördüreceksek ince mum ve ince sır çeken bir arı ırkını tercih etmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Ben buradan Ahmet beye,Yusuf beye ve Muhsin beye ilgi ve ikramlarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum.Rabbim bu sezonu onlar içinde bizim içinde bereketli kılsın.amin.
                    Evet burası da bizim arılığımız.Arılara su yalağ'ı hazırladık.Geçen sezon şerbetliklere su dolduruyorduk iyide olmuştu arılar fazla yorulmadan sularını alıyorlardı.Bu sezonda da resimde gördüğünüz şekilde bir sulama yöntemi kurduk.Yalağın içine ufak çakıllar dolduk ki arılar rahatça sularını alabilsinler.
                              

 Ahada bir isyan daha,mevcut düzeni beğenmeyip,almış pılını pırtını çıkmış dikenlerin üstüne,biraz düşünse kovan içinin dikenlerden daha iyi olduğunu kavrayacak ama nerdee.



Onlara güzel bir kovan getirdim buyrun dedim size yeni bir ev.Başkaldırı ile işler düzelmez
güzel ürünler ortaya koyun'ki sizleri sevelim.

Kovanlardan birine bakım yaparken baktık ki başımızın üstünde arı kolonisi,neyseki kovanın ağzını hemen kapattık,hemen başka bir kovan koyduk oraya içine de bir tane ballı çıta hemen aşağıya indiler.Fazlada bir direnç göstermediler yeni bir kovan ve bal çıtasına kim gelmezki.


Bahçemde bir adet vişne iki adette kayısı ağaçı var.İkiside bu yıl çok güzel meyve verdiler.
Ben ağaçlarımdan memnunum,Rabbime şükürler olsun.


                                               Üçgüller arıları bekliyorlar.


  Benim küçük arım yeni uykudan uyanmış.Güzel havayı görünce başladı uyumaya ismailsaim efendi.Ailece arılığa geldik,şehirin stresinden biraz uzaklaşsınlar istedik.
Bambus'un topladığı poleni çekmeye çalıştım ama tam belli olmuyor,turuncu renkte polen toplamıştı.Topladığı poleni bizim arılardan beş tanesi belki ancak taşır.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
bizde sizin gibi degerli bir misafir ağırlamaktan çok memnun kaldık ve her zamanda bekleriz
ayrıca hakkımızdaki düşünceleriniz içinde çok tşkr ederiz
evet 12 yıldır ben yusuf muhsin birlikteyiz
dediginiz gibiasla sorun olmadı ve omazda allahın izniyle
yine bekleriz hoşça kalın
AHMET GÜLEN dedi ki…
Ben teşekkür ederim.Rabbim beraberliğinizi bozmasın.
Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki…
sayın ahmet gülen
iğdır kafkas arısının merkezidir
karnıolu bırakıp kafkas kullanırsanız iyi olur
karnıol sizin bölgenin soğuğuna dayanamaz
bir dost tavsiyesi
başarılar
AHMET GÜLEN dedi ki…
Taşkın bey doğru diyorsunuz,kafkas arı bu bölgede iyi bal topluyor ve kışı hiç bal tüketmeden geçiriyor.Fakat ığdırın iklimi çok farklıdır kars ile asla kıyaslanmaz,geçen kış arılar hiç salkıma girmediler desem yalan olmaz.Biz kışın soğukluğunu toplam bir ay görmüyoruz.Onun için farklı ırk denemeleri boşa olmaz.Ben 5 farklı arı ırkı denedim şu an,kafkas,belfast ve kornıyol iyi gidiyorlar bu bölgeye.Aslında iyi bir yerden alınsa belfast o kar beyazı sırrı ile çok bal getiriyor diyebilirimki kafkastan fazla bal topluyor bu bölgede.Ayrıca tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki…
bu ıRKLAR bal da kafkası geçsin
bunu ispatal bana
ben 10 yıllık arıcılığı bırakmazsam namerdim
kafkası hiçbiri geçemez
başarılar
mustafa. ist dedi ki…
arıların hepside iyi bal yapar yeterki insanlarkarışmasın

Bu blogdaki popüler yayınlar

BALIMIZIN TAHLİL SONUÇLARINI DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ.

2016 İLKBAHARIN İLK ÇİÇEKLERİ

2018 YILI BAL HASADI.