BİR BAL SEZONUNU DAHA, RAMAZAN BAYRAMI İLE BİRLİKTE BİTİRDİK.

      Bir bal sezonunu daha hayırlısıyla bitirdik.Rabbim tüm arıcılara ve bize bereketler ihsan etsin. 
        Havalar soğuduğundan artık kovanları şehire indirdik.
Bu sezon da yine kovan başı hasılat 10 kg mı geçmedi.

 Bu sezon varrova arılara musallat olmuş terketmiyor arıları,iki kez formik asit uygulamama rağmen halen arılarda varrova mevcut.Bir kez daha uygulamayı düşünüyorum ondan sonra inşaallah oksalik asit uygulayacağım.
Şu resimi başka yerden aldım ama.Benim arılarada dalmışlardı fotoğraf çekemedim.Avrupa yaban arısı olarak bilinir.Burada ne işi varsa,Avrupalı lardan nedir çektiğimiz.Arıyı yakalar yakalamaz felç ediyor ondan sonra kucakladığı gibi alıp götürüyor.

 Burası'da bayramda gittiğim terk edilmiş baba evi.1993 yılında zalimce ergenekon zihniyetli insanlar tarafından öldürülen amcam'dan dolayı bütün hayvanları sattık ve amca'larım abilerim evlerini alıp ta tekirdağ m.ereğlisine göç ettiler.Babam ile annem tek kaldılar hep direndiler ama onlarda 2009 da artık gitmek zorunda kaldılar.
Çok sevdiğim amcam ismail gülen.Şimdi oğluma aynı adı vermişim.Belki büyürde zalimlerin karşısında durur diye.
 Bu arazi 30 yıl önce tamamen çorak bir arazi idi.Babam eliyle kazma ile kürek ile buraları hep kazdı düzeltti suladı ve şu gördüğünüz hale getirip bırakıp gitti.Şimdi yonca ekiliyor,kayısı ağaçı boy vermiş meyve veriyor.Ama ne yazıkki emek veren insanlar emeklerinin karşılığını almadan terk etmek zorunda bırakıldılar.
Bu ülkede kirli bir savaş var ve herkes'te bunun farkındadır.Bu kirli savaş ancak Allahın yasası ile yani bizi dininde kardeş kıldığı yasası ile ancak çözülür.Bu ülkede bir zamanlar rüzgar ekildi şimdi fırtına biçiliyor.Bu süreçte herkes suçludur.Bu savaşın savunulacak hiç bir tarafı yoktur.Bu her iki taraf içinde geçerlidir.Kardeşlik bir an önce devreye girmelidir ve herkese hak ettiği hakkı teslim edilmelidir.

 Evet burası arıcılık ile ilgili açılan bir blog tur.Fakat biz insanız ve yaşadığımız hayatı parçalara ayıramayız ne yaşamışsak onları paylaşmak ve insanlara bazı şeyleri duyurmak ihtiyacı hisederiz.İnşaallah anlayışla karşılanırız.

Burası!da eşimin köyü.Bayramda ablalarını ziyarete gittik onlarda yaylaya çadır kurdukları için bizde yaylaya çıktık.
İsmailsaim oğlum üşümesin diye nasılda kalın giyinmiş.
Kayalıklarda biraz terledik ama güzel bir spor oldu.

Köylüler yazın şiddetli sıcağında biraz daha yukarılara çıkarlar fakat sonbahara doğru havalar soğuyunca işte gördüğünüz yerlere inerler.

Yorumlar

İlhami Uyar dedi ki…
Hasadınız hayırlı olsun,inşallah ileriki seneler de daha çok verim alırsınız.Güzel paylaşımınız ile bölgenizide gezmiş olsun,iyi çalışmalar,kolay gelsin.Saygılarımla.
AHMET GÜLEN dedi ki…
Allah razı olsun.İnşaallah sizinde hasadınız bol ve bereketli olur.Saygılarımla.

Bu blogdaki popüler yayınlar

BALIMIZIN TAHLİL SONUÇLARINI DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ.

2016 İLKBAHARIN İLK ÇİÇEKLERİ

FORMİK ASİT UYGULAMASIN'DA GÖRÜLEN ZARARLAR.