BİR BAL SEZONUNU DAHA GERİDE BIRAKTIK.

 2012 İlkbaharı kurak geçti.Yağmurun geç dönemlerde yağması herne kadar bal akımına biraz faydası olmuş olsada,genel olarak bu sezon ığdırda fazla bal alınmadı.Allaha şükürler olsunki yinede masraflarımızı çıkarabildik.
 34 kovanımdan en iyi bal veren kovanım,ilkbaharda devşirme usulu ile oluşturduğum kovan oldu.Bu kovana satın aldığım bucfast anaarı'sını vermiştim.Çok kısa surede güçlenerek,en iyi bal getiren kovanım oldu.
 Bucfast ın uslu oluşu ve temiz çalışması ayrıca bir zevktir arıcılıkta.Diğer kovanların arılarını körükle zor zapt ederken,Bucfast arılarına sadece üflüyorum ve onlarda hemen aşağılara kaçıyorlar.
 Bu arada bayram tatilini fırsat bilerek Tekirdağ m.ereğli deki ailemi ziyarete gittim.Anne baba ve bütün abi kardeşler oraya yerleşmişler.Ailece güzel günler yaşadık.Fırsat bu fırsat deyip denizede daldık.Malik efendiyi denize girmeye zor ikna ettik.Denize girmeye korkuyordu.Sabah saatlerinde kimsenin olmaması benim için tamda bir fırsattı.

Iğdır'a döner dönmez Arıları aşağıya indirdim.Artık yukarılarda bişey kalmadığı gibi geceleride çok soğuk oluyor.Taşırken bişey fark ettim kovanlarda epey bal bırakmışım çok ağırdılar.Ben en iyisi pazar günü,onlara bir operasyon daha yapayım.

Yorumlar

İlhami Uyar dedi ki…
bereketli olsun,inşallah ileriki yıllar daha verimli olur.
Adsız dedi ki…
iğdırda bucakfast arısımı yanı şaştım kaldım
ığdırın arısı kafkas değilmiydi
benmi yanlış biliyorum
başarılar
AHMET GÜLEN dedi ki…
Allah razı olsun ilhami bey.inşaallah rabbim sizlerede daha bereketli bal sezonları nasip eder.
Iğdır ile kars arasında iklimden tutun insanlarına kadar hiç bir benzerlik yoktur,ikiside ayrı iklim kuşaklarına sahiptir.2-3 yıldır bucfast anaarı alıyoruz bir arkadaştan ve sadece ben değil bir iki arkadaş daha aldılar,gerçektende çok güzel bal topluyor,en az getirdiği bal 50 kg dır.Aslında bu bölge üzerinde uzman arıcıların hangi ırk daha verimli olur,düşüncesiyle çalışma yapmaları gerekir.Sizlerede başarılar dilerim.
Adsız dedi ki…
hiç arı ırkı aramay agerek yok oraya uyacak arı cinsi kafkastır
ermenistan azrebaycan gurcistan kafkas kullanıyor sizde o bölgede kalıyorunzu dolayısıyel kafkasın alanaı içindesiniz
buckfast yanlış seçim
başarıalr

Bu blogdaki popüler yayınlar

BALIMIZIN TAHLİL SONUÇLARINI DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ.

2016 İLKBAHARIN İLK ÇİÇEKLERİ

2018 YILI BAL HASADI.