HASADIMIZI YAPTIK, BALLARIMIZI SATIŞA ÇIKARDIK.




Bismillah.
Bir bal sezonu daha geldi ve ballarımızı hasat ettik.Elhamdulillah kazasız belasız geçti.Sezon kurak geçtiğinden geçen yılın hemen hemen yarı verimini alabildik.Alanda verende Allahtır,bize düşen teslimiyettir.




Arıcı arkadaşlarıma buradan özellikle bal akımı başlar başlamaz anaarı ızgarası kullanmalarını tavsiye ederim.En önemli faydalarından birisi;Ballıkta ana arı varmı yokmu acaba peteği silkelerken anaarı yere düştümü gibi bir endişe taşımazsınız.ikincisi;21 gün sonra yavrulu petek derdiniz kalmaz,istediğiniz peteği çekip çıkarırsınız.




 Arıcılığa başladığımdan beri,markalaşmak ve ürettiğim ürünü etiketle piyasaya sürmek hedefim idi.Elhamdulillah hedefime ulaştım.Türkiyede işi bilmeyen memurların yüzünden bu tür çalışmalar hep sekteye uğramıştır,bunun bir an önce düzeltilmesi gerekir.



 Polen,ülkemizde çok az tüketilen ve besin değeri çok yüksek bir arı ürünüdür.Malesef biz arıcılar bile yeterince tüketmiyoruz.
 Her sezon yaptığım gibi hemen hemen her bir kovana ''karakovan balı'' için ikişer kasnak bulunan bir er çerçeve veririm.Bazı insanlar petekli bal tüketmeyi seviyorlar,bende onlara karakovan balını tavsiye ediyorum.Aslında bal süzme olarak tüketilmesi gereken bir üründür ama,zevklerin önüne bazen geçemiyoruz.


 Hasad döneminde çok değerli bir ziyaretçim vardı,kendisi Hama lı bir kardeşimiz.Savaş çıkmadan önce tıp 5.cı sınıfta okuyordu,savaş çıkınca belli bir süreçten sonra Türkiye ye gelmek zorunda kaldı.Bizi ziyaret etmesi ziyadesi ile bizi sevindirmiştir.Rabbim bu savaş sürecinde suriyeli kardeşlerime bir çıkış kapısı bir kurtuluş nasip etsin.










































Arıcılıkta misafirde çalıştırılır.Misafir arıların suyunu doldurmak zorundadır.;))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BALIMIZIN TAHLİL SONUÇLARINI DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ.

2018 YILI BAL HASADI.

2016 İLKBAHARIN İLK ÇİÇEKLERİ